filmtips

Touching The Void Trailer

Touching the Void

Joe Simpson beklomt met Simon Yates de Siula Grande, een 6356 meter hoge bergtop midden in de Zuid-Amerikaanse Andes. Het lukt hen de top te bereiken, maar tijdens de afdaling slaat het noodlot toe: Simpson valt enkele meters en verbrijzelt zijn knie en wordt dood gewaand en achtergelaten. Hij moet in zijn eentje de berg af zien te komen, een helse overlevingsstrijd die al zijn doorzettingsvermogen eist.


40 inspirational speeches in 2 minutes

40 inspirational speeches in 2 minutes

Quotes, speaches en oneliners in een film zijn vaak de reden waarom we die film onthouden. Dit is een mooie compilatie van inspirerende scenes uit grote films met speeches over leiderschap.

Invictus

Invictus

Het verhaal van ‘Invictus’ speelt zich af na de val van het Apartheidregime, tijdens de periode dat Zuid-Afrika het wereldkampioenschap rugby organiseerde in 1995. Nelson Mandela (Morgan Freeman) is net bezig aan zijn eerste termijn als president en gebruikt het evenement om decennia van wantrouwen en haat tussen de blanken en zwarten in Zuid-Afrika te beĆ«indigen. Hierbij krijgt Mandela hulp van Francois Pienaar (Matt Damon), de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugby team.